Friday, April 23, 2010

23/04/10 1η συνάντηση του συλλόγου Γεοδομώ




Αρχιτέκτονας Μarcelo Cortes: παραδοσιακή τεχνική quincha, Χιλή


Η πρώτη συνάντηση του συλλόγου Γεοδομώ ολοκληρώθηκε εχτές 23/04/10 στο κατάστημα "Ουτοπία" με περίπου δεκαπέντε παρευρισκόμενους σε ένα κλίμα φιλικό, ανταλλαγής απόψεων και έκρασης ιδεών.

Θέμα: H χρήση γης ώς οικοδομικό υλικό τόσο στην παραδοσιακή όσο και στην σύγχρονη Αρχιτεκτονική.

Οι παρευρισκόμενοι ήταν απο ποικίλα επαγγέλματα σχετικά με την γή στην οικοδομή (εργολάβος, πολιτικοί μηχνικοί, μηχανικος περιβάλλοντος και φυσικών πόρων, αρχιτέκτονες, αρχιτέκτονας τοπίου, κατασκευαστής πλιθαριών)
Στα πλάισια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι στόχοι του συλλόγου, έγινε γνωριμία μεταξύ των παρευρισκόμενων, και έγινε μια δημιουργηκοί συζήτηση με πολλές ιδέες για το πως μπορεί να προχωρήσει τόσο ο σύλλογος όσο και η χρήση γής ειδικά στην σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Βασικά θέματα που προέκυψαν:

1. Ανάγκη συνεργασίας όλων των ειδικοτήτων και επαγγελμάτων (εργολάβοι, κατασκευαστές, αρχιτέκτονες πολιτικοι μηχανικοί, ερυνητές πανεπιστημιακοί, υπεύθυνοι στις αρχές) για επίτευξη ουσιαστικών αποτελεσμάτων.
2. Ανάγκη εις βάθους έρευνας απο ερευνητές και ειδικούς, ώστε να προκύψουν κάποια πρότυπα και αποτελέσματα που θα βοηθήσουν και στην αλλαγή της μέχρι τώρα νομοθεσίας.
3. Ανάγκη δημιουργίας στα πλαίσια του συλλόγου, ενός κέντρου πληροφορίας με τα στοιχεία επικοινωνίας των ειδικών, κατασκευαστών και εκπαιδευτών, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό, για την εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στην πληροφορία για όλους τους ενδιαφερόμενους, ειδικούς και μη.

Παρακάτω μπορείται να δείτε τους στόχους του συλλόγου που συζητήθηκαν αναλυτικά στην συνάντηση και να προσθέσετε και εσείς τα δικά σας σχόλια.

No comments:

Post a Comment