Thursday, April 22, 2010

Στόχοι Συλλόγου Γεοδομώ:

1. Ο σύλλογος στοχεύει στο να προωθήσει την γη ως οικοδομικό υλικό τόσο στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική όσο και σαν πιθανή εναλλακτική στην Σύγχρονη Αρχιτεκτονική.
2. Αφορά ένα σύλλογο που θα καλύψει θέματα που αφορούν την γη στην οικοδομή σε όλες της τις πτυχές και δυνατότητες του.
3. Στο κομμάτι που αγγίζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, στοχεύει να συνεργαστεί με τους ήδη υφιστάμενους οργανισμούς (ΙCOMOS κτλ.), ώστε η μετάδοση της πληροφορίας και γνώσης να γίνεται πιο εύκολη στους ανθρώπους που δεν ξέρουν που να αποταθούν.
4. Στοχεύει στο να εμπλέξει ευρύ φάσμα ειδικοτήτων που ασχολούνται και μελετούν το θέμα ώστε να τους φέρει σε επικοινωνία και συνεργασία για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων στο κτισμένο περιβάλλον, τόσο στις αποκαταστάσεις όσο και στις σύγχρονες οικοδομές από γη.
5. Στοχεύει στο να φέρει στο προσκήνιο της Κυπριακής οικοδομικής Βιομηχανίας και κοινωνίας, την γη ως ανταγωνίσιμο σύγχρονο υλικό οικοδομής, που μπορεί να προσφέρει οικονομικές και οικολογικές λύσεις.
6. Η γη ως οικοδομικό υλικό: δεν εννοεί μόνο το πλιθάρι (άψητο τούβλο από χώμα) αλλά μια μεγάλη σειρά προϊόντων και τεχνικών για την κατασκευή όλων των στοιχείων του κτηρίου (πατώματα, τοίχοι, στέγες, επικαλύψεις κτλ.). Ο σύλλογος στοχεύει στο να γνωστοποιηθούν αυτές οι τεχνικές ώστε να ξεκινήσουν να αποτελούν εργαλεία στην παραδοσιακή και σύγχρονη αρχιτεκτονική.
7. Να λειτουργήσει σαν κέντρο πληροφοριών που θα προσφέρει στα μέλη του τα στοιχεία:
• Ειδικών μελετητών (Αρχιτέκτονες, Πολιτικοί Μηχανικοί , Πανεπιστημιακοί μελετητές, Εργαστήρια για αναλύσεις χημικές κτλ.)
• Εργολάβων, τεχνικών, μαστόρων κτλ. Κυπρίων και ξένων ειδικών στο θέμα.
• Κατασκευαστών πλιθαριών στην Κύπρο αλλά και εταιρειών στο εξωτερικό που προσφέρουν σχετικά προϊόντα.
• Σχετικών βιομηχανιών στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό.
• Παραδείγματα έργων στην Κύπρο τόσο στην παραδοσιακή όσο και στην σύγχρονη αρχιτεκτονική που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί για να μάθει περισσότερα για το υλικό.
• Ειδικών επαγγελματιών στην Κύπρο και το εξωτερικό που μπορούν να αναλάβουν έργα ειδικού χαρακτήρα.
• Συλλόγων και οργανισμών του εξωτερικού που προσφέρουν εκπαίδευση για σχετικά θέματα. (Craterre- Grenoble, Proterra- Peru, Dachverband-lehm (DVL)- Germany, Estepa- Castilla y Leon, ArquiTerra- Internet para hispanos, κτλ.)
8. Να δημιουργήσει μια βιβλιοθήκη που θα προσφέρεται στα μέλη για μελέτη με σειρά βιβλίων τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.
9. Εκπόνηση μελετών σε συνεργασία με άλλους φορείς και δημοσιεύσεις και εκδόσεις μελετών.
10. Να προσφέρει την δυνατότητα για γρήγορη εξεύρεση ειδικών για την λύση αποριών ή προβλημάτων.
11. Τα μέλη θα μπορούν να κλείνουν τον χώρο του συλλόγου για παρουσιάσεις σχετικές με το θέμα (έργα και μελέτες).
12. Να συνεργάζεται με συλλόγους σχετικούς του εξωτερικού και σε οργανωμένες εκδηλώσεις να στέλνει αντιπροσώπους για εκπαίδευση ή παρουσίαση μελετών. Συμμετοχή σε πανευρωπαϊκά προγράμματα. Να δικτυωθούμε ως σύλλογος στον διαδίκτυο σε διάφορα φόρουμ σχετικά.
13. Να φέρει γνώση από το εξωτερικό για νέες τεχνικές και μεθόδους στην Κύπρο.
14. Στοχεύει στο να συνεργαστεί με οργανισμούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό στην διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, σειρά πρακτικών μαθημάτων/ εργαστηρίων και την σωστή διάδοση της γνώσης κυρίως στους νέους ειδικούς του συγκεκριμένου κλάδου.
15. Στοχεύει να κάνει γνωστή και εύκολο -προσβάσιμη την κυπριακή γνώση και την επικοινωνία με τους ειδικούς. Να μπορεί δηλαδή ο καθένας που θέλει να κτίσει με γη να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους εύκολα και γρήγορα και να μελετήσει τις επιλογές και εναλλακτικές που του προσφέρονται στην κυπριακή πραγματικότητα όσο αφορά μεθόδους, τεχνικές, υλικά κτλ.
16. Ο σύλλογος είναι μη κερδοσκοπικός. Θα υπάρχει μικρή συνεισφορά από τα μέλη για κάλυψη βασικών αναγκών.
17. Η μετάδοση της περιβαλλοντικής συνείδησης στο κτισμένο περιβάλλον.

Για να τυπώσετε τους στόχους του συλλόγου πατήστε εδώ.

No comments:

Post a Comment